Center Focus Coaching

Vanuit mijn werk en het persoonlijke contact met mensen in mijn zanglessen is Center Focus Coaching ontstaan. Zang is nauw verbonden met het gevoel en via de weg van het geven van zangles ontdekte ik wat ik de mensen kon meegeven aan ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan op muzikaal en persoonlijk vlak.

In de coaching bied ik hulp aan mensen die om verschillende redenen niet lekker in hun vel zitten en de behoefte voelen dichter bij zichzelf te leren staan, om zo meer rust in zichzelf te leren vinden. Regelmatig hoor ik van mensen dat ze eindeloos in therapie zijn of zijn geweest en daarbij steeds weer opnieuw hun oud zeer verhaal moeten doen met als gevolg het praten beu te zijn. Ondanks de vele therapeutische sessies heeft men dikwijls nog niet het gevoel goed in hun vel te zitten, bijvoorbeeld alsof er nog iets ongrijpbaars op dieper niveau onaangeraakt is gebleven. In mijn coaching is er ruimte voor gesprek m.b.t. het verleden wanneer daar behoefte aan is maar vooral probeer ik jou te zien zoals je op dit moment in het leven staat en wat daarin jouw behoeften zijn. Jouw talenten en kracht in het hier en nu halen we naar de oppervlakte door op maat gemaakte oefeningen zodat je vanaf dan een zelfhelend proces kunt ingaan zonder dat je telkens weer terug in de tijd moet d.m.v. gesprek. Oud zeer maakt hiermee op natuurlijke wijze plaats voor rust en harmonie in jezelf.

Hieronder lees je een uitgebreide omschrijving van wat ik je kan bieden. Ik heb o.a. ervaring in het coachen van mensen die in hun werk en sociale leven autisme gerelateerde klachten ervaren. In de drukte van onze maatschappij is gebleken dat ook hoogsensitieve mensen zonder een diagnose binnen het autismespectrum deze klachten ondervinden ten gevolge van de toenemende werkdruk en sociale druk. Denk daarbij aan overprikkeling, burn out, slaapproblemen, lichamelijke spanningsklachten, angsten, depressie en onrust.

DE COACHING

De coaching wordt gegeven in Leiden. Tijdens de coaching volgen wij de route van A (ademhaling) naar B (bewustwording) naar C (coherentie). In het kort uitgelegd leer je vanuit een ontspannen lichaamshouding een volle en lage ademhaling beheersen. Het samenspel tussen de frequentie waarin je ademhaalt en het bewust ontspannen van je lichaam zorgen voor een diepere bewustwording van lichaam en geest. We bereiken deze bewustwording d.m.v. het doen van de daarvoor ontwikkelde ademhalings en ontspanningsoefeningen. Daarnaast doe je op maat gemaakte bewustwordingsoefeningen die aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Deze oefeningen doe je ook op regelmatige basis thuis om zo het goede verloop van het proces te versterken. Het is dus belangrijk dat je zelf thuis oefent om meer rust in je dagelijkse leven te leren integreren. Ik zie de coaching dan ook als een samenwerking waar wij samen met toewijding in zullen staan. Wanneer je in je dagelijks leven je gevoel bewuster leert ervaren zal er op een natuurlijke wijze samenhang ontstaan. Bijvoorbeeld van onrust en verwarring (veel vanuit onrustige gedachten en onzekerheden leven) naar rust en veiligheid; meer leven vanuit het gevoel in een gezonde balans met het verstand. Het hoofd speelt bij de meeste mensen in het dagelijks leven ook echt de hoofdrol dus is het van belang dat we het goed leren gebruiken en uitputtende gedachten leren te kanaliseren.

Door te leren steeds sneller terug te komen in het centrum van jezelf zul je meer rust en veiligheid ervaren waardoor je durft te zien wie je werkelijk bent en weer leert te geloven in de toekomst die jij graag voor je ziet. Tijdens de coaching praten we over hoe jij je leven ervaart in het nu en wat je graag zou willen voor jouw toekomst, we richten ons op bewustwording in het nu. In combinatie met de oefeningen geven de gesprekken je een beter inzicht van waar je nu staat in jouw leven en welke richting voor jou de juiste is. Daarnaast leer ik je hoe je simpele oefeningen kunt inzetten als eerste hulp bij angst en overprikkeling.

Het is mogelijk om te kiezen voor het programma ‘Zang en Bewustwording’, waarin we vanuit jouw persoonlijke bewustwordingsprogramma de link leggen naar zang. Hiermee kun je je zang meer leren beleven vanuit ontspanning en vanuit het hart. Meer informatie over dit programma lees je hier.

Zingen in combinatie met de daarbij behorende ademhaling brengt je dichter bij jezelf en tijdens de zanglessen die ik jarenlang gaf is mij steeds opgevallen hoeveel mensen kampen met spanningen en onzekerheden en de mate waarin het ze belemmert te bereiken wat ze graag zouden willen bereiken in hun leven. Zodoende is op een heel natuurlijke wijze mijn coaching ontstaan en help ik niet alleen zangers maar ook mensen die om allerlei redenen zoals: burn out, angsten, gewichts en eetproblematiek, lichamelijke spanningen, onzekerheid, een laag zelfbeeld, eenzaamheid etc. niet lekker in hun vel zitten.

Tijdens de coaching kun je kiezen voor de volgende programma’s of een combinatie daarvan.

* Zang en bewustwording
* Stress en bewustwording
* Burn out en bewustwording
* Angsten en bewustwording
* Zelfbeeld en bewustwording
* Eetproblematiek en bewustwording
* Rust, ruimte en bewustwording
* Toekomst/doelstellingen en bewustwording

Door het afronden van de opleiding tot ademcoach bij Herleva in Bussum heb ik mijn kennis en ervaring flink kunnen verbreden. Ik werkte al langere tijd met hartcoherentie maar behandel nu ook mensen d.m.v. verbonden ademhaling waarbij ik drukpunten toepas die blokkades opheffen. Met deze methode kunnen angsten en oude trauma’s in een beperkt aantal sessie’s worden opgelost zonder dat je er eindeloos over hoeft te praten, ik vind het werkelijk wonderlijk wat het met en voor mijn cliënten doet!

COACHING VOOR MENSEN MET AUTISME EN MENSEN MET AUTISME GERELATEERDE KLACHTEN

In mijn coachingspraktijk bied ik hulp aan mannen en vrouwen met autisme. Het bewustwordingsproces van het vinden van rust, ruimte en zelfacceptatie speelt hierbij een grote rol. Het is ook bekend dat veel mensen zonder de diagnose autisme tijdens werk of studie problemen ervaren t.g.v. autisme gerelateerde klachten zoals overprikkeling door werkdruk en verschillende spanningsklachten. Ook voor deze mensen bied ik passende hulp in een op maat gemaakt coachingsprogramma.

AUTISME BIJ VROUWEN EN AUTISME GERELATEERDE KLACHTEN BIJ MENSEN MET OF ZONDER DIAGNOSE

Het leven van een vrouw met autisme kan erg ingewikkeld en regelmatig enorm zwaar zijn. Een vrouw met autisme wil niet graag afwijken van haar omgeving en vertoont daardoor dikwijls een groot aanpassingsvermogen. Het constante aanpassen zorgt ervoor dat zij zelf en de wereld waarin ze leeft veel van haar vragen. Vaak wordt een vrouw die nog niet weet dat ze autisme heeft, maar wel gebukt gaat onder psychische klachten, verkeerd gediagnostiseerd en belandt in therapie die voor haar niet voldoende aanslaat. De klachten die ontstaan op psychisch gebied liegen er niet om; eenzaamheid, isolatie, laag zelfbeeld, angsten, depressie en bij voortdurende overprikkeling (van o.a. licht, geluid en sociale druk) mogelijk zelfs zware psychoses. En dan is de lijst klachten nog lang niet compleet want ten gevolge van deze psychische klachten kampt iemand met autisme in de meeste gevallen met allerlei lichamelijke klachten zoals spanningsklachten en aanhoudende darmklachten. Dit laatste kan d.m.v. een aangepast dieet verlicht worden. Het is bekend dat wanneer mensen met autisme bepaalde voedingsstoffen tot zich nemen de klachten zich verergeren. Autisme is bekend een omgevingsafhankelijke stoornis te zijn, onder ideale omstandigheden kunnen de klachten flink naar de achtergrond verdwijnen. Ook is bekend dat veel mensen zonder de diagnose autisme regelmatig gebukt gaan onder autisme gerelateerde klachten in de thuissituatie, op school, tijdens de studie en op de werkvloer.

WAT ZOU IK M.B.T. JOUW KLACHTEN VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

Naast een voedingsadvies m.b.t. darmklachten bij autisme kan ik je helpen d.m.v. gesprek, ademhalingsoefeningen en op maat gemaakte ontspanningsoefeningen meer evenwicht in je leven te krijgen. Bij mensen die overgevoelig zijn, ongeacht welke diagnose ze ooit kregen, is er de sterke behoefte meer rust in zichzelf te vinden om zo de prikkels van buitenaf beter te kunnen kanaliseren en ruimte te creëren voor de talenten die ze in zich hebben. Op dit gebied ben ik persoonlijk ervaringsdeskundige en de oefeningen die ik ooit voor mezelf bedacht helpen nu anderen om de nodige rust in hun leven te hervinden. Of je nu een man of vrouw met autisme, ADD of ADHD bent of een hoogsensitief persoon maar ook wanneer er bij jou nooit een dergelijke diagnose is gesteld.

OVER MIJZELF

Mijn naam is Simone Pormes (1970), als zangeres heb ik meer dan dertig jaar ervaring en in die jaren heb ik veel als achtergrondzangeres opgetreden met bekende bands en artiesten op de grote podia. Daarnaast componeer en produceer ik mijn eigen werk en geniet ik steeds meer van wat mijn muziek mijzelf en de mensen om mij heen brengt. Gedurende de laatste vijftien jaar werkte ik naast het werk op het podium ook als zangdocent en coach.

Ik ben ervan overtuigd dat de meest waardevolle lessen verkregen worden uit de persoonlijke ervaring die je in het leven opdoet. Mijn ervaring heb ik, naast het persoonlijke werk met mensen in mijn zangles, verkregen uit mijn eigen persoonlijke leven. Uit het uiteindelijk vanuit mijn hart en gezond verstand durven aangaan van confrontaties in mezelf en door stap voor stap te leren mezelf open te stellen voor datgene wat puur is. Tot de dag van vandaag heeft mijn muziek me er altijd aan herinnerd wie ik werkelijk ben en hoeveel ik in me heb, muziek legt een directe verbinding met het gevoel en daarvoor ben ik dankbaar. Daarnaast heb ik het geluk gehad de juiste mensen op mijn pad tegen te komen die mij nieuwe inzichten gaven waardoor steeds nieuwe wegen naar meer bewustwording geopend werden. Vanuit daar ben ik steeds dichter bij mezelf gekomen door me met toewijding te leren openstellen voor wie ik werkelijk ben en wat ik wil voor mijn toekomst. Deze waardevolle reis en dit leerproces zijn de dingen waar ik iedere dag enorm van geniet.

JIJ EN CENTER FOCUS COACHING

Het geldt voor iedereen dat het er uiteindelijk om gaat wat je zelf met de ervaring en geboden hulp in jouw leven doet, wanneer je je ervoor open stelt, er oprecht dankbaar voor bent en vastberaden bent om zelf de positieve verandering in gang te zetten dan heb jij de sleutel in handen. Ergens in jou bezit je een plek waar rust heerst, alleen de weg ernaartoe wordt dikwijls vervaagd door de vele invloeden en prikkels vanuit onze veeleisende maatschappij, of misschien zit je nog teveel vast aan het verleden. Met Center Focus Coaching kan ik je helpen door samen toegewijd jouw weg naar ’n goede balans meer helderheid te geven zodat je rust en liefde in jezelf zal kunnen leren ervaren en behouden.

PERSOONLIJKE ERVARINGEN VAN CLIËNTEN

‘Sinds ruim een jaar spreek ik op bijna wekelijkse basis af met Simone om te werken aan m’n zelfbewustzijn en om in contact te komen met de liefde in mezelf en voor mezelf! Ik had me hier na traumatische ervaringen volledig van afgesloten en kreeg eetbuien om o.a te proberen deze leegte op te vullen.
Simone wist me, mede door haar feilloze intuïtie meteen te vertellen wat er aan de hand was en zo kon het proces beginnen. Gek genoeg was er meteen naast al het verdriet en angst een gevoel van rust. Zo van, hier ben ik veilig en word ik gezien voor wie ik werkelijk ben. Niet veel later bleek dit gevoel er te zijn omdat ze alles met en vanuit liefde en gevoel benadert. Dit in combinatie met een hele hoop kennis en ervaring is een perfecte basis voor bewustwording en eventueel verandering!
Ik ben begonnen met de (buik)ademhalingsoefeningen en hartfocus en merkte al vrij snel dat ik hierdoor veel rustiger werd en voelde dat ik dichter bij mezelf kwam en dus ook bij de liefde in mezelf! Deze manier van ademhaling beïnvloedt o.a het hartritme en hierdoor ook het hersenritme en dit heeft weer effect op gedrag. Je komt in een toestand die als veilig(er) ervaren wordt. In combinatie met door Simone op maat gemaakte oefeningen kon ik zo o.a de traumatische ervaringen anders gaan beleven, neutraler en met veel minder lading, en werd er veel meer positiviteit tegenover gezet. Daarnaast bespraken we iedere keer uitvoerig de eventuele veranderingen, ontwikkelingen en werden de oefeningen zo nodig weer bijgesteld. Ik had veel ups en downs maar zij gaf niet op en liet me na iedere sessie toch weer weg gaan met nieuwe inzichten, positieve(re) gedachten en gevoel van hoop!
Ik kan nu zeggen dat ik mezelf en m’n situatie veel beter begrijp en dus echt zelfbewuster ben geworden. Ik voel veel meer basisrust en kan mezelf sneller herstellen in geval van bijv. stress, angst of onrust. Dit heeft weer veel effect op m’n eetbuien die er gelukkig bijna niet meer zijn! Ik sta positiever in het leven, leef al veel meer in het nu dan in het verleden en heb goede hoop op een mooie toekomst!!’

Liza – Den Haag.

‘Een paar maanden geleden kwam ik voor het eerst bij Simone met mijn ziel onder mijn armen, ik wist me totaal geen raad meer met mezelf. Simone doorzag mijn toestand vrijwel meteen en wist me binnen korte tijd op het goede spoor te zetten. Ze liet mij zijn wie ik ben zodat ik me op een prettige manier bewuster werd van de ernst en oorsprong van mijn verslavingsgevoeligheid. Op dit moment voel ik me sterk, bewust van het feit dat ik er zeker nog niet ben maar met vertrouwen in de toekomst.’
Peter-Rotterdam.

‘Na een aantal zware depressies en interne opname durfte ik niet meer onder behandeling te gaan. Via een familielid kwam ik bij Simone. Simone doet haar werk met liefde en geduld. Ik voel me veilig en begrepen wanneer ik bij haar ben en met de mooie oefeningen die ze speciaal voor mij maakte ben ik enorm geholpen. Ik ben niet meer angstig, slaap goed, sta weer in het leven en heb zelfs weer een baan! Dankbaar! ❤️.’
Ria – Rotterdam.

Zang en bewustwording:
‘De zangcoaching bij Simone is meer dan een gewone zangles. Bij haar heb ik geleerd niet alleen te zingen maar ook om beter in mijn lijf te komen. Door de uitgebreide ademhalings en bewustwordingstechniek die zij gebruikt besef ik me hoe gespannen ik eigenlijk ben in mijn daglijkse leven. Door de lessen leer ik meer naar mijn buik toe te ademen en te ontspannen. Voor mij is zingen niet alleen geluid maken maar expressie geven aan mijn gevoel. Na elke les voel ik me heel blij en vrij. Met haar zang en bewustwordingscoaching brengt Simone mij telkens een stukje dichter bij mijzelf’.
Awet – Amsterdam

‘Simone geeft les met hart en ziel. Haar puurheid en fijne aanvoeling weerspiegelen de kwaliteit van haar lessen. Bij Simone word je werkelijk gezien voor wie je bent en ze streeft ernaar om het allerbeste in je naar boven te halen. De zang en bewustwordingscoaching is een echte aanrader. Ze leert je terug contact te maken met wie je bent en doet dat op een ontspannen en integere manier waarbij ze je het nodige vertrouwen schenkt. Ik voel dat nu ik dichter bij mezelf kom, ik meer van mezelf zal kunnen geven via mijn zang en dat dat bevrijdend zal werken. Haar lesstijl is uniek, waarachtig en werkelijk vanuit het hart’.
Sandy – Amsterdam

KOSTEN

Ik hanteer verschillende coachingstarieven voor particulieren en bedrijven. De duur per sessie is vijfenzeventig minuten en de kosten voor particulieren bedragen €65,-incl.btw. Voor bedrijven bedragen de kosten €95,-incl. btw. Een eerste kennismakingsgesprek om te zien of de coaching bij jou past duurt 30 minuten en is kosteloos. Het is evt. mogelijk direct aansluitend op de intake een eerste sessie te plannen.

Belangrijk is wel dat een gemaakte afspraak tot 24 uur van tevoren kan worden afgezegd. Bij afzegging binnen 24 uur wordt de sessie alsnog gefactureerd.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak vul je het informatie formulier in.
Of stuur een email naar: centerfocuscoaching@gmail.com